منوی دسته بندی

علت کار نکردن درب بازکن در آیفون‌های تصویری

علت کار نکردن در بازکن در آیفون تصویری

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و نصب قفل‌های برقی، باز کردن درب ورودی تنها با فشردن یک شاسی امکان پذیر شده‌است. اما گاهی ممکن است این قفل‌های برقی خراب شوند و مشکل ایجاد کنند. این خرابی ممکن است تنها برای یک واحد رخ بدهد یا تمامی واحد‌ها امکان باز کردن درب با آیفون تصویری را نداشته باشند.

ما در این مقاله به بررسی تمام نکات مربوط به کار نکردن درب بازکن برای یک یا تمامی واحد‌ها می‌پردازیم.

نحوه عملکرد قفل‌های برقی

قبل از بررسی علل کار نکردن درب بازکن‌ها، بهتر است نحوه عملکرد قفل‌ها را بررسی کنیم. با فشردن شاسی درب بازکن، رله‌ی قطع کن در قفل‌های برقی مقدار ولتاژ مورد نیاز برای باز کردن درب را از طریق سیم منبع تغذیه ارسال می‌کند و درنتیجه، امکان باز شدن در فراهم می‌شود.

معرفی اجزای داخلی قفل زنجیری الکتروپیک

کار نکردن در بازکن در همه واحدها

اگر مشکل باز نشدن درب بازکن برای تمام واحدها وجود داشته باشد‌، در این‌صورت ممکن است مشکل اساسی برای قفل برقی رخ داده باشد. موارد زیر از جمله مشکلاتی است که باعث کار نکردن درب بازکن در تمامی واحد‌ها می‌شود.

  1. خرابی بوبین قفل
  2. سوختن فیوز ترانس
  3. قطعی سیم قفل
  4. خرابه رله پنل

در ادامه به بررسی تمام موارد گفته شده می‌پردازیم.

خرابی بوبین قفل

بوبین قفل برقی، قطعه‌ای است که وظیفه خلاص کردن ضامن قفل به کمک جریان برق و خاصیت آهنربایی قفل را دارد. درصورت خراب شدن این قطعه، امکان باز شدن درب با شاسی درب بازکن و جریان برق وجود نخواهد داشت و حتما باید به صورت دستی در باز شود.

یکی از دلایلی که باعث خرابی این قطعه می‌شود‌، استفاده از ولتاژ نامناسب است. ولتاژ ورودی مناسب برای قفل‌های برقی، 12 ولت است و اگر بیشتر از این وارد مدار قفل برقی شود، باعث سوختن بوبین قفل می‌شود.

بوبین قفل برقی

خرابی فیوز ترانس

ترانس آیفون تصویری دارای دو ترمینال ورودی برای تامین برق 220 ولت است و چهار ترمینال خروجی، که دوتای آن‌ها وظیفه تامین برق 12 ولت برای مدار مکالمه تصویری است. دو عدد دیگر این ترمینال را جریان متناوب برق 12 ولت برای مدار درب بازکن تشکیل می‌دهد.

معرفی فیوز ترانس آیفون‌های تصویری تابا

قطعی سیم قفل در بازکن

قطعی سیم قفل درب بازکن ممکن است به دلیل گیر کردن سیم بین درب، و باز و بسته شدن درب روی سیم اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است سیم‌کشی در کل ساختمان با مشکل مواجه شده باشد که بهتر است بررسی بیشتر آن را به کارشناس بسپارید.

رله پنل

در آیفون‌های صوتی و تصویری، رله پنل وظیفه باز کردن درب را به‌عهده دارد. ولتاژ متناوب از پنل آیفون تصویری مستقیما به رله پنل رفته و عمل باز شدن در انجام می‌گیرد. رله پنل دارای قطعات مکانیکی به نام کنتاکت است که به مرور زمان و استفاده مداوم از آن‌ها، آسیب می‌بینند و توانایی برقراری ارتباط در آن‌ها ضعیف می‌شود.

رله پنل در آیفون‌های الکتروپیک همان پایه‌ی L1 و L2 است و در آیفون‌های تابا با نام D1 و D2 شناخته می‌شوند. در مناطق با بارش باران و برف زیاد، به دلیل زنگ زدگی قطعات داخل قفل، امکان خرابی رله وجود دارد.

در صورت بروز مشکل در هر یک از این ترمینال‌ها، عمل برق رسانی به مدار با مشکل مواجه می‌شود و مدار تصویر یا مدار درب بازکن به درستی عمل نمی‌کنند.

کار نکردن در بازکن در یک واحد

همان‌طور که گفته شد، خرابی درب بازکن ممکن است برای یک یا چند واحد رخ بدهد که در هر کدام علل مختلفی باعث بروز این مشکل می‌شود. هنگامی که تنها یک واحد توانایی باز کردن درب را ندارد، باید موارد زیر بررسی شود:

  1. خرابی شاسی در بازکن
  2. ضعیف شدن منبع تغذیه
  3. قطعی در سیم ۱

در ادامه به بررسی تمام موارد ذکر شده خواهیم پرداخت.

خرابی شاسی در بازکن

شاسی درب بازکن داخل واحد، وظیفه ارسال فرمان بازکردن درب و تامین ولتاژ موردنیاز برای این عمل را دارد. درصورت خرابی این قطعه، ولتاژ مورد نیاز به رله پنل منتقل نمی‌شود و در نتیجه فرمان باز کردن درب ارسال نمی‌شود و درب باز نخواهد شد.

ضعیف شدن منبع تغذیه

برد تغذیه آیفون تصویری، قطعه‌ای بسیار حساس و مهم است که وظیفه تامین انرژی الکتریکی سایر قطعات را به عهده دارد. تق تق آیفون تصویری، چشمک زدن چراغ آیفون، پرش تصویر و باز نکردن درب از جمله مشکلاتی است که با خراب شدن یا ضعیف شدن منبع تغذیه به وجود می‌آید.

منبع تغذیه آیفون تصویری تابا

قطعی در سیم 1

سیم صدا در آیفون‌های سیماران، تابا، کوماکس، آلدو و سوزوکی، همان سیم درب بازکن است. از سیم صدا در این آیفون‌ها به عنوان سیم 1 نیز یاد می‌شود. اما در آیفون‌های الکتروپیک، سیم تصویر یا سیم قرمز با سیم درب بازکن یک عملکرد دارند.

در آیفون تصویری الکتروپیک، قطعی سیم تصویر، علاوه بر باز نکردن درب، باعث بروز مشکل در تصویر آیفون تصویری نیز می‌شود. در بقیه برند‌های آیفون تصویری، قطعی در سیم 1، باعث ایجاد مشکل هم در صدا و هم در درب بازکن می‌شود.

نمای کلی نصب قفل برقی یوتاب به آیفون تصویری تابا

نتیجه‌گیری

باز نشدن درب توسط در بازکن به دو صورت بررسی می‌شود. ابتدا باید بررسی کرد که آیا این مشکل تنها برای یک واحد رخ داده یا تمامی واحد‌ها درگیر آن هستند.

اگر مشکل تنها برای یک واحد پیش آمده باشد باید از سلامت شاسی درب بازکن، منبع تغذیه و درستی سیم 1 مطمئن شد. اما اگر این مشکل برای همه واحدها به‌وجود آمده باشد باید خرابی بوبین قفل، قطعی سیم قفل درب بازکن، رله پنل و فیوز ترانس بررسی شود.

با توجه به حساسیت بالای برد‌ها و قطعات آیفون تصویری، بهتر است در هنگام کار با آن‌ها نهات دقت را به خرج دهید تا از آسیب‌های احتمالی بیشتر جلوگیری شود.

اگر هنوز سوال یا ابهامی در خصوص کار نکردن درب بازکن در آیفون‌های تصویری برای شما باقی مانده است، از طریق بخش نظرات با ما درمیان بگذارید تا پاسخگوی شما باشیم.

‫2 نظر

  • احسان گفت:

    سلام یه مشکلی که من بهش برخوردم این بود که
    همه تست ها رو انجام دادم و فهمیدم که برق AC
    12 ولت داخل درب باز کن یکسره شده و موقع فشار دادن شستی درب باز کن حتی رله هم کار میکنه

    • کوروش تصویر گفت:

      سلام وقت بخیر
      درصورتی‌که رله پانل هنگام فشردن شستی کار کند، احتمالا مشکل از خرابی بوبین قفل باشد.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماس با ما (پاسخگویی تا 12 شب)